Kebab!

Som en liten kontrast till fotograferandet, finner jag det till och från roligt att pyssla med mat i bland. Eller ja, det är väl inte så vanligt men i bland får man ett ryck så där och vill lattja lite själv vid spisen.

I går gjorde jag en kebabtallrik, mer kostnadseffektivt och precis lika gott. När man lagar mat är det högst individuellt hur man väljer att gå tillväga. Jag har ett sätt och det betyder såklart inte att det är det rätta för någon annan, men här nedan följer mitt recept i alla fall.

Detta behövs:

Kebabkött, nöt
1, 1/2 tomat
1 Gurka
Mat/Olivolja
Strips/klyftpotatis
Rosmarin
Kebabdressing


Tillagning:
Stek upp klyftpotatisen på medel till hög värme i olja. När den får en fin färg, tillsätt Rosmarin och rör om så att det tar på alla potatisar.

Under tiden klyftpotatisen steker upp, kan du förbereda grönsakerna. Hacka de grönsaker du önskar, i mitt fall nöjer jag mig med gurka och tomat, och har fixat det snyggt på en tallrik redan. Glöm inte att skölja alla grönsaker.

När potatisen är klar, kan du hälla över dem till en behållare för tillfället. Stek sedan upp önskad mängd kebab-kött, krydda efter önskemål, men i mitt fall räcker det med dressingen som ska på senare.

När kebab-köttet är klart, stäng av plattan och börja lägga upp potatis och kött på tallriken med grönsakerna. Nästa steg är att hälla på dressingen, givetvis görs detta efter smak.

Sedan är det bara att slå sig ner och avnjuta till ett glas läsk, mjölk, vatten eller vad det nu är man föredrar.

Enjoy!

Ett svar till “Kebab!

  1. Men Patrik, du har ju alltid synpunkter. Varför tror du jag har skrivit tydligt att det är MITT sätt att göra det på hehe : )

    Man använder ju inte ingredienser man inte vill äta t ex. Det är ju bara onödigt. Däremot är ditt tips av Järvsö kebab bra, så det ska jag hålla utkik efter när det är dags igen.

    Fast Te till kebab? Hm.. ja kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s